Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tänne kaikki yksärien madotus pyynnöt yms.Ja eläinlääkärin diagnoosit ja muut :)

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Jazzumi
Kotisivut: http://hevosklinikkajuniper.webs.com

17.10.2012 16:35
Hei,

Kävin auttamassa Bean varsomisessa. Kaikki sujui hyvin ja varsa syntyi elävänä, sekä hyvävointisena.

Käynnin hinnaksi tuli 100v€, maksattehan kahden viikon kuluessa (eräpäivä 31.10.)

Kiitos!

Nimi: Jazzumi
Kotisivut: http://hevosklinikkajuniper.webs.com

05.10.2012 23:01
Hei,

Kävin tekemässä tilaamanne toimenpiteet.

Tein ensin tiineystarkastuksen, varsan sukupuolen selvityksen ja arvioin syntymäpäivän tammalle Bea, kaikki näyttäisi olevan kunnossa eikä ongelmia pitäisi olla tulossakaan. Varsa on tamma ja syntyy 12.-14.10.

Annoin kaikille hevosille paitsi Bealle madotuksen, influenssa-, jäykkäkouristus-, pääntauti- ja herpesrokotteet.

Rokotusten jälkeen viisi päivää kevyttä liikuntaa, josta vähitellen paluu arkeen.

Lopuksi tein kaikille aikuisille hevosille hammastarkastuksen ja raspasin Blackyn, Hiutaleen ja Johnyn hampaat, koska niillä oli hammaspiikinalkuja.
Tein vielä täyskengitykset.

Käynnin hinnaksi tuli 2095v€, maksattehan kahden viikon kuluessa (eräpäivä 19.10.)

Kiitos!

Nimi: Pinja, vrl-10701
Kotisivut: http://leppoisa.webs.com

17.06.2012 22:26
Toivoisin huolellisuutta siinä, että jos vieraskirjasivulla lukee etteivät hoitopyynnöt ole tiettynä toivottuja tietyllä aikavälillä, sitä todella noudatettaisiin.

Kävin rokottamassa hevosianne ja mittaamassa säät varsoilta. Sweetie on 73cm ja Vappu 132.

- Pinja

Nimi: Riina
Kotisivut: http://www.eternaldreamer.suntuubi.com/

22.09.2011 20:42
Moi! Tulin suorittamaan pyytämäsi käynnin! Tarkistin ensin Peppiinan ja sen varsan vauhti-peppiinan. Varsa on kasvanut huimasti! ja se on saanut lisää voimaa ja eloa itseensä. Peppiina näyttää jakselevan ihan hyvin lapsensa kanssa, ja sen paino ja kroppa ovat pysyneet hienosti kunnossa varsan jälkeen. Hieman on tamma jo luottavaisempi varsansa suhteen ja tarkastus meni tällä kertaa todella hyvin ja nopeasti. Voisitte hieman lisätä Peppiinalle suolaa ruokaan, että molemmille riittää sitä riittävästi. Kun olin kummankin tarkistanut, etsin ja kokeilin mahdolliset kipupisteet. Jäykkä Peppiina ei varsinaisesti ollut mutta hieman rasittunut kylläkin. Hieroin Peppiinat kokonaan, päästä peppuun ja se seisoi oikein nätisti ja rentona paikallaan. Kävelyttäkää sitä huominen, jotta hieronta auttaa kunnolla. Sen jälkeen voitte taas liikuttaa normaalisti. Neuvoisin teitä hieromaan Peppiinan lapojen viereisiä lihaksia itsekkin, joka päivä vähäsen. Hierokaa lihaksia koko kämmenellä suurin pyörivin liikkein, ei kovin voimakkaasti. Niin saatte rentoutettua jännittyneet lihakset aina liikutuksen jälkeen ja muulloinkin. Muistakaa liikuttaa Peppiinaa vähitellen taas enemmän, ja liikuttakaa sitä maneesissa tai aitauksessa, ja niin, ettei paikalla ole muita hevosia, että varsa voi seurata emänsä mukana näin aluksi. Varsakin saa mukavasti liikuntaa ja pitää näistä hetkeistä! Ja Peppiinakin on tyytyväinen. Hieronnan jälkeen aloitin kaikki muut hevoset tarkistamaan, ja tarkistin koko hevosen aina läpikotaisin. Välillä hieman taistellen jalkojen kanssa, tai nauraen tuuppiville turville, mutta kaikki antoi lopulta tarkistuttaa itsensä, ja en löytänyt mitään vikaa ennen kuin tarkistin mainitsemasi Monnit. Monni todella ontuu hieman, ja luulen että se on jotenkin venähtänyt. Murtumaa tai mitään muuta sellaista jalassa ei ole, mutta venähtänyt se on, ja arastaa jalkaansa. Pitäkää jalassa joka päivä kylmää vaikka laitten ensin pienen pyyhkeen, sitten kylmäpussin ja sen päälle vaikka patjan ja kiinnittää sen sitten pintelillä. Antakaa sen olla puolisen tuntia, ja ottakaa sitten pois. Joka päivä niin kauan, että ei enää arasta ja onnu. Ei saa ratsastaa vielä, vasta kun alkaa vähän varmemmin jalkaa käyttämään, niin saa aloittaa rauhallisesti! Mutta maastoon ei kannata lähteä ennen kuin jalka on täysin terve ja varma! hyvin antoi kuitenkin tarkistaa, vaikka välillä vetäisi jalkaansa alas kun sitä sievästi nostin, mutta pää osin oikein hyvin! Enempää jalalle ei voi tehdä, kun se on vain venähtänyt, mutta se parantuu nopeasti! Tarkistin vielä Monnin muualtakin ja loput hevoset. Ei mitään ongelmaa kenelläkään muulla. Oikein ihania hevosia ja kauniita ja reippaita!<3

LASKU:
Ontumistarkastus 15v€
Peppiinalle kokovartalohieronta 35€
Ja kaikille hevosille perustarkastus 25v€ (21 hevoselle y-työ lahjaa ei lasketa)
yhteensä:575v€

Kiitos!

Nimi: Riina
Kotisivut: http://www.eternaldreamer.suntuubi.com/

03.09.2011 20:14
Moi! Tulin heti viestin luettuani! Peppiinalla synnytys oli selvästikkin alkamassa, joten hain heti tavarani autosta, kun olin ensin tarkistanut hevosen ensin pikaisesti. Peppiina oli täysin rauhallinen ja vilkuili mahaansa vähän väliä. Tunnustelin mahaa, ja varsa oli oikeinpäin, ja kaikki oli muutenkin hyvin Peppiinalla ja varsalla! Tavarani haettuani, päätin hieman jouduttaa synnytystä Peppiinan vuoksi. Tiesin ettei se kovin kauaa pysyisi niin rauhallisena. Aloin hieroa Peppiinaa ja pidin sillä sen samalla rauhallisena. Synnytys alkoi kunnolla 10 minuutin kuluttua. Peppiina makasi kyljellään karsinassaan ja hengitti hyvin ja normaalisti, ehkä hieman nopeampaa kuin yleensä. Kaikki oli Peppiinalla hyvin, joten keskityin pieniin varsan etujalkoihin, jotka jo näkyivät. Peppiinan häntä oli laitettu hyvin syrjään suojan avulla, joten se ei ollut edessä. Kaikki sujui tosi hyvin siihen asti itsestään, että minun täytyi puhkaista kalvo että varsa saa ilmaa, kun se meinasi olla sinnikkäästi vain varsan sierainten ja pään ympärillä. Loppu sujui itsestään mahtavasti, ja varsa makasi lopulta emon jaloissa tyytyväisenä emon läheisyyteen. Kaikki ylimääräinen tuli vielä ulos kohta emon sisältä, ja kun jätin varsan ja emon keskenään karsinaan mennen itse pesemään tavaroitani ja pakkaamaan ne jo valmiiksi autoon, ja kun sitten palasin takaisin, nousi varsa heikoille jaloilleen, ja löysi tiensä emon nisälle. Varsa löysi maitonsa ja kuittasi samalla sen, että on tarpeeksi vahva pärjäämään emonsa kanssa keskenään. Varsa on söpö pieni kopio emästään Peppiinasta. Tallin omistaja oli paikalla todistamassa synnytyksen ja totesi kanssani varsan olevan terve, hyvinvoiva ja kaunis... ori vai tamma? Sen saatte varmasti pian kuulla tallin omistajalta! Tiivisteltä: Pettiina oli reipas koko ajan, ja täysissä voimissaan. Varsa oli oikeinpäin ja voi myös hyvin. Kaikki sujui itsestään paitsi jouduin avittamaan kalvon puhkasussa. Pettiina on mahtava äiti alusta alkaen varsalle ensikertaisena! Varsa saa kaiken mitä tarvitsee Pettiinalta. Kumpikin ovat terveitä. Varsa nousi jaloilleen jonkin ajan päästä ja löysi tiensä äidin tukemana maidon luokse, ja joi sitä ahnaasti. Kaikki on nyt hyvin, ja pystyn jättämään ne keskenään. Toivon kuitenkin että seuraatte niitä ja niiden vointia tarkasti ja usein, ja heti jos jotakin ilmenee, niin ilmoitatte minulle. tulen heti kun viestin luen! ps. saatte itse päättää tuliko ori vai tamma.  Äitinsä näköinen se kuitenkin on!<3  Tulen pian katsomaan miten tuore äiti ja varsa pärjäävät, ja antamaan varsalle sen tarvimat rokotteet ym.!  <3
lasku:
30v€

Kiitos!

©2019 Virtuaalitalli Kuunhevonen - suntuubi.com