Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Nea

11.02.2015 15:53
Olen todella pahoillani, kun en ole kirjoittanut tuntitarinaa, unohdin koko jutun..


Heräsin aamulla klo 8:35. Minulla oli vähän kiire. Juoksin portaat alas ja tein itselleni aamupalaa, sitä mitä yleensä, eli leipää ja mehua... Otin vitamiinit, ja lähdin ylös juosten. Pengoin vaatekaappiani, mutta en löytänyt ratsastushousujani. Ajattelin, että pikkusiskoni oli TAAS penkonut vaatekaappiani... Pikkusiskoni on hyvin iloinen, mutta välillä ärsyttävä. Hänen nimensä on Julia. No, totta kai ratsastushousuni olivat Julian huoneessa... Revin melkein hiukset päästä, kun en löytänyt niitä. Hain löysän paidan, ja ratsastussukat. Otin ratsastussaappaat jälleen kerran pussiin. Puin tallihaalarit ja jotkut vanhat lenkkarit, joista tein tallikengät. Kello oli 8:57 kun olin laittanut kaikki valmiiksi. Lähdin lilalla potkukelkallani liikenteeseen. Minua ärsytti, kun äiti tai isä ei voinut koskaan viedä, kun he ovat AINA töissä.

Vihdoin ja viimein olin tallilla. Otin riimunnarun, ja hain Pepin. Talutin Pepin karsinaan. Vei riimunnarun pois, ja otin harjapussin. Kävelin tallin käytävällä, ja yhtäkkiä kompastuin omiin jalkoihini. Toivottavasti kukaan ei nähnyt... Otin ne harjat, jotka viimeksikin otin, ja aloin harjaamaan. Peppi hirnui ja liikkui koko ajan. Se oli rasittavaa. Vein harjat pois, ja otin satulan. Heilautin satulan Pepin selkään. Asettelin satulan, ja satulahuovan täydellisesti. Hain suitset, ja aloin lämmittämään kuolaimia. Siihen meni noin viisi minuuttia. Nappasin Pepin päästä kiinni, en saanut kunnolla siitä otettua, niin Peppi veti turpansa pois. Tällä kertaa otin Pepistä kunnon otteen, ja laitoin suitset. Peppi ei tahtonut avata suutaan. Lopulta sain suitset, ja laitoin kaikki remmit hyvin. Menin hakemaan saappaani, ja riisuin haalarini, ja laitoin ratsastustakkini päälle. Puin kypärän ja saappaat, sitten talutin Pepin maneesiin. Nappasin tuolin mukaani, että pääsisin selkään.

Nousin selkää tuolin avulla, ja lähdin tuota pikaa kävelemään. Hetken aikaa kävelin alkukäyntejä, ja Maria saapui. Maria sanoi, että voin aloittaa ravissa verryttelyn. Menin ravissa tehtävän, jossa oli toisella pitkällä sivulla kolme ravipuomia ja pieni kavaletti. Menimme puomit ja kavaletin mielestäni jotenkin hyvin. Peppi kyllä vähän kompuroi, ja sekosi askelissa, mutta korjasin asian, laitoin Pepin menemään eteenpäin. Tehtävän jälkeen menimme laukkaa. Maria neuvoi, että menisin molemmilla pitkillä sivuilla laukkaa kevyessä istunnassa ja lyhyillä sivuilla piti mennä takaisin käyntiin. Peppi oli Marian mielestä reipas. Maria käski meidän mennä vielä puomit ja kavaletin vielä laukassa. Peppi ei epäröi kavaletin edessä, ja kurvasi sen. Seuraavalla kierroksella komensin Pepin menemään sen. Peppi hyppäsi kavaletin hyvin. Siirryin Marian käskystä käyntiin, ja annoin pitkät ohjat. Siinä sitten teimme mitä Maria käski, mutta nyt vain en muista siitä mitään, paitsi sen etten tippunut! Tunti oli loppunut, ja hyppäsin pois.

Talutin Pepin karsinaan, ja otin suitset ja satulan pois. Peppi oli hikoillut. Tällä kertaa Peppi käyttäytyi kunnolla. Hain harjapussin, ja aloin harjaamaan. Vein Pepin pois. Jäin tallille vielä, koska äiti hakisi minut. Lakaisin lattiaa, ja siivosin 4 karsinaa. Siinä oli urakkaa. Kello oli 14:58. Äiti kurvasi pihaan, ja lähdin. Otin potkukelkkani autoon, se mahtui hyvin, kun se laitettiin osiin. Lähdin tallilta pois.

Loppu!

Vastaus:

Tarina oli aika hyvä, pari kirjoitusvirhettä tosin löytyi  Saat tästä 110v€

Nimi: Anna

25.12.2011 16:03
Avasin silmäni. Aamu. Ihanaa herätä aamulla tietäen ettei ole kiire mihinkään ja on loma. Viskasin peiton syrjään ja nousin sängystä. Venyttelin ensin ennenkuin tein mitään muuta. Tassuttelin hiljaa vaatekaapille ja vetäisin tallivaatteet niskaan. Laukkasin portaat mahdollisimman hiljaa alas ja menin keittiöön. Tein aamupalaksi kaakaota, leipää ja otin vielä seuraksi jogurttia. Hotkaisin aamupalan viidessä minuutissa ja tein vielä vähän evästä tallille. Puin toppavaatteet päälle ja juoksin ovesta ulos ja aion lähteä pysäkille, mutta... WOOUUU! TÖMPS! Istuin jäisessä pihassamme maassa ja ihmettelin, että miten tässä näin kävi. Hetkinen, pikkuveljenihän piti hiekoittaa piha eilen, mietin samalla kun kampesin itseni pystyyn. Ai niin, mutta ihana pikkuveljenihän halusi eilen yllättäen lähteä kaverille, mistähän johtuen? No, nirhaisin hänet sitten kun tulisin takaisin, tuumin ja yritin kävellä tielle mahdollisimman varovasti. Pysähdyin tien laitaan. Jaaha, kaupungilla oli taas jotain "säästötoimia", kun ei jaksettu edes teitä hiekoittaa, tänäkään talvena. Luistelin takaisin pihaan ja hain potkukelkkani autotallista, koska sillä pysyisin melko varmasti paremmin pystyssä. Luistelin takaisin tielle ja aloin potkia vauhtia.

Jaaha, pysäkillä ei näkynyt elonmerkkejä joten potkuttelin rauhassa perille, jätin potkukelkan pysäkin katoksen taakse ja meinin istumaan penkille. Suurinpiirtein kymmenen minuuttia myöhässä linkka sitten körötteli mutkan takaa arviolta kahdenkympin tuntivauhtia, ilmeisesti kuskikin oli huomannut "säästötoimet". Nousin penkiltä ja hyppäsin kyytiin.

Edessä näkyi taas tuttu tallinristeys, joten nousin pois kyydistä ja lähdin kävelemään tallia kohti. Tallin tiet oli onneksi hiekoitettu, siellä ei tarvinnut enää luistella. Kävin tiputtamassa ylimääräiset tavarat satulahuoneen penkille ja nappasin samalla mukaan narun Pepille. Hain Pepin tarhasta ja laitoin sen käytävälle seisomaan. Sitten aloin laittaa sitä valmiiksi puolen tunnin päästä alkavalle estetunnilleni. Ensin pikainen harjaus ja kavioiden putsaus. Talvessa oli se hyvä puoli, että hevonen, edes valkoinen sellainen, ei pystynyt piehtaroimaan kuralätäköissä. Sen jälkeen satula selkään. Nappasin satulavyön Pepin mahan alta ja kiskoin sen kiinni. Lopuksi vielä suitset. Lämmitin hetken kuolaimia käsissäni ennenkun laitoin Pepille suitset päähän. Kävin katsomassa kelloa satulahuoneessa. Viittä vaille. Painoin kypärän päähäni ja talutin Pepin maneesiin. Maria huhki jo maneesissa. Maneesin keskellä nimittäin odotti kasa tolppia ja puomeja.
-No hyvä, tulit justiin oikeaan aikaan. Nousepa selkään ja kävele itsekses alkukäynnit, Maria käski.
-Oukei, vastasin ja kiristin satulavyön. Sitten nousin selkään, puikkasin jalustimet jalkoihini ja lähdinkävelemään.

Kunnon alkukäyntien jälkeen keräsin ohjat ja aloin mutustelemaan Peppiä kuulolle. Ensin ei taaskaan meinannut kuunnella mutta sitten Peppi alkoi myötäämään.
-Nyt alkaa näyttää hyvältä. Tee vielä ravissa sama juttu niin saadaan Peppi kunnolla kuulolle ettei se nuku sitten esteellä, Maria tuumasi. Siirsin Pepin harjoitusraviin ja mutustelin pään ylös.
-Hyvä. Vaihda suunta kokorataleikkaalla ja väistä noita esteitä sitten, Maria sanoi ja osoitti käyntieni aikana kokoamiaan esteitä. Vaihdoin suuntaa ja mutustelin Pepin pään jälleen alas. Nyt Peppi alkoi pitää päätään alhaalla.
-Hyvä. Sitten jatketaan volteilla ja kahdeksikoilla. Ala tekemään kahdeksikkoa ja samaan aikaan vielä voltit lyhyille sivuille, Maria ohjeisti. Muutaman minuutin kuluttua Maria tuumasi:
-Hyvältä näyttää. Ota vielä laukannostot pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Sitten saatte kävellä välikäynnit.
-Okei, huikkasin ja tein pari laukannostoa molempiin suuntiin. Laukkojen jälkeen taputin Peppiä ja annoin sille pitkät ohjat.

-Okei, toi riittää. Kerää ohjat käteen ja alota ravissa tällä jumppasarjalla, Maria käski ja osoitti pitkän sivun jumppasarjaa.
-OK, vastasin, keräsin ohjat käteen ja lähdin ravaamaan sarjaa kohti. Sarjassa oli tällä kertaa vain kolme estettä, ja kaikki esteet Peppi hyppäsi. Tulin muutaman kerran uudestaan ja vaihdoin välillä suuntaakin.
-Hyvin menee. Tuuppas sitten laukassa pari kertaa molempiin suuntiin, Maria ohjeisti. Ravasin lyhyen sivun kulmaan ja nostin laukan. Ohjasin Pepin sarjalle. Peppi muisteli varmaan viime kerran maastolenkkiä, koska se lähti kiihdyttämään. Lopulta kun pääsimme sarjalle vauhti oli liian kova joten Peppi viisaana hevosen juoksi ohi. Sahasin ohjilla niin kauan että sain Pepin käyntiin.
-Hui kauhistus! minä huokasin hiljaa.
-Öööö.., koitapas vähän jarruttaa enskerralla. Tuu uudestaan, Maria käski. Nostin laukan uudestaan, tällä kertaa hallitummin ja tulin uudestaan esteelle. Nyt onnistui paremmin. Tulin vielä muutaman kerran molempiin suuntiin.
-Okei hyvä, kävele pitkin ohjin välikäynnit, Maria snoi.

-Tämä riittää, ota ohjat käteen ja tuu toi innari pariin kertaan ravis ja laukas kumpaankin suuntaan, Maria sanoi. Tein työtä käskettyä. Tulin ensin ravissa innarin kumpaankin suuntaan, sitten vaihdoin suuntaa ja askellajia ja sama uudestaan.
-Hyvältä näyttää. Oho, kylläpä aika kuluu äkkiä. Otetaan vielä pari kertaa rataa ja sitten saat kävellä loppukäynnit. Eli ensin toi pysty, sitten toi pystysarja, sitten vaihdat laukkaa ja tuut noi kaks okseria, Maria sanoi ja osoitteli sormellaan esteitä eri puolilla maneesia.
-Asia selvä, ilmoitin ja nostin laukan. Lähdin hyppäämään rataa. Ensimmäinen este meni hyvin, samoin toinen, mutta sitten yllättäen juoksi okserin ohi.
-Voi Peppi hyvä se oli tarkotus hypätä! Tuu vielä kerran ainaki.
-Oukei, sanoin ja nostin laukan. Tällä kertaa Peppi hyppäsi kaikki esteet kiltisti ja kunnon ilmavaralla.
-Nyt meni paremmin. Hyvä! Taputa ja kävele loppukäynnit kaikessa rauhassa. Annoin Pepille pitkät ohjat ja annoin sen kävellä.

Kun Pepin syke vähän tasaantui, tulin alas selästä, nostin jalustimet ja löysäsin satulavyön. Talutin Pepin takaisin käytävälle ja riisuin sen. Sitten harjasin vähän ja heitin Pepille fleeceloimen selkään.
-Hyvä tyttö, kehuin sitä ja talutin sen karsinaansa. Päästin Pepin irti ja hain sille vähän heinää pureskeltavaksi ja itselleni eväät satulahuoneesta. Tiputin heinät karsinan lattialle ja istuin nurkkaan syömään eväitäni.

Kun olimme kumpikin syöneet, vaihdoin Pepille loimen koska se oli aika hikinen ja talutin sen tarhaan kavereidensa luokse. Sitten hain tavarani tallista ja lähdin luistelemaan linkkapysäkkiä kohti.

Vastaus:

Hyvä tarina, mutta pari kirjotusvirhettä sielä oli.Virheistä tuli vähän miinusta, saat tästä 275v€

Nimi: Anna

06.04.2011 18:22
No niin, nyt tämä lossakko sitten alkoi ja taas satoi vettä, mutta onneksi saisin tänään ratsastaa maneesissa. Tänään siis ratsastaisin ekaa kertaa tunnilla tällä tallilla. Kävellessäni talliin mietin millä ratsastaisin. Tallissa kävelin suoraan ilmoitustaululle, jossa luki, että menisin Moonilla. IIIKS!! Oli ensimmäinen ajatukseni. Olin toivonut Peppiä ekalle tunnille, mutta kai minä jotenkin pärjäisin. Minua vain jännitti hiukan, koska kerrottiin että Moon pukittelee aika paljon. Onneksi tänään satoi vain tihkua. Moon oli jätetty karsinaan, joten sain sen kohtalaisen helposti kiinni. Ensin Moon tuli kiltisti tervehtimään, mutta kun se huomasi narun selkäni takana, se yritti
kääntyä nopeasti ympäri. Se vain oli liian hidas, sillä minä sain sen riimusta kiinni ja napsautin narun kiinni riimuun. Sitten talutin Moonin käytävälle, sidoin sen kiinni ja hain Moonin harjat
satulahuoneesta. Kun aloitin harjaamisen, Moon teki juuri sen, mistä Maria oli minua aiemmin varoittanut; levitteli harjat ympäri
käytävää, uudestaan ja uudestaan. Lopulta kyllästyin niin että hain ylimääräisen riimunnarun ja kiersin sen Moonin turvan ympäri.
Nyt olin tyytyväinen, sillä Moon keskittyi ainoastaan sitä häiritsevään naruun eikä harjojen levittelyyn ympäri käytävää. Sain Moonin harjattua, satuloitua ja suitsittua juuri sopivasti, sillä ehdimme maneesiin yhtä aikaa Marian kanssa. Aloitimme alkukäynneillä ja pikkuhiljaa aloin ratsastaa Moonia muotoon Marian neuvoessa minua. Ravailimme ensin kaikenlaisia kiemuroita ja ympyröitä lämmittelyksi. Sen jälkeen harjoittelimme pohkeenväistöjä, ensin käynnissä, sitten pikkuhiljaa ravissa. Tähän kului PALJON aikaa, sillä pohkeenväistöt eivät ole Moonin vahvuus. Onneksi Marialla ja minulla oli runsaasti kärsivällisyyttä, koska Moon pelleili aika kauan, mutta sitten se varmaan tajusi, että mitä nopeampaa se tekee mitä siltä pyydetään,
sitä nopeampaa me vaihdamme tehtävää. Sitten irtosi hienot pohkeenväistöt ravissa ja käynnissä molempiin suuntiin. Kehuin Moonia ja pidimme kävelytauon tässä välissä. Sen jälkeen teimme istuntaharjoituksia, eli Maria keksi mitä kummallisimpia kevennystyylejä ja temppuja minulle tehtäväksi. Taas tuli kävelytauko, sitten harjoittelimme laukkatyöskentelyä, esimerkiksi
kenttä-istuntaa, vastalaukkaa, oikeaa käsi-asentoa ja lisättyä laukkaa. Sitten kävelinkin jo pitkät loppukäynnit ja vein Moonin talliin. Sitten harjasin sen pikaisesti, loimitin se ja vein karsinaan. Sitten minunpiti jo kiiruhtaa linkkaan.

Vastaus:

Moon kyllä välillä pelleilee mutta se on silti minulle rakas
Hyvä tarina saat tästä 90v$

©2019 Virtuaalitalli Kuunhevonen - suntuubi.com